Sandra Dahlén högaktuell med boken Hallongrottan – en bok om slidsex

Nu lanseras Sandra Dahléns nya bok Hallongrottan – en bok om slidsex. Foto: Saga Berlin
Nu lanseras Sandra Dahléns nya bok Hallongrottan – en bok om slidsex. Foto: Saga Berlin

SANDRA DAHLÉN GÖR KOMPLEXA FRÅGOR BEGRIPLIGA
Berätta kort om din verksamhet och vad som är aktuellt för dig just nu?
– Jag arbetar som utbildare, konsult och skribent i frågor som rör jämställdhet, jämlikhet och sexualitet. Just nu lägger jag min sista hand vid ett uppdrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, en vägledning kopplad till youmo.se som är en sajt om hälsa, sexualitet, relationer och rättigheter för unga nyanlända. Sedan ska jag prata normkritik, jämställdhet och hbtq på Stockholm stads utbildningsförvaltning.

Vad ligger i pipeline?
– Jag kommer nu precis ut med en ny bok: Hallongrottan – en bok om slidsex, som ges ut av Leopard förlag. Det ska bli jättespännande att få tala om sexualupplysning för vuxna om ett ämne som inte fått någon uppmärksamhet. Under hösten ska jag sedan genomföra hbtq och normkritik-utbildningar för Stockholm stad och turnera med MUCF över hela landet för att prata om hur vi kan möta unga nyanlända i frågor som rör normer, relationer, sex, hälsa och rättigheter.

Vilka utmaningar står du inför och hur når du ut med ditt budskap?
– Som utbildare och skribent når jag ut med mina budskap hela tiden. Ständiga utmaningar för mig är att göra komplexa frågor begripliga och att på olika sätt göra ämnen som jämlik service verksamhetsnära för anställda inom stat och kommun så det känner att de kan applicera det i sitt vardagliga arbete.


Publicerat

i

, ,

av