Vi blir fler - Rosa Guiden välkomnar Leopard förlag! Leopard förlag ger ut böcker som ger avtryck – så som feministisk litteratur.

Vi blir fler – Rosa Guiden välkomnar Leopard förlag!

Flera nya aktörer har gått med i Rosa guiden 2016 vilket vi är glada över! Därför passar vi på att presentera och ta tempen på Rosa Guidens senast tillkomna aktör – Leopard förlag!

Vad är Leopard förlag?
– Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck.

Vad håller ni på med just nu?
– Just nu planeras releasefesten för två färska böcker från tryckeriet; Feminism som partipolitik och Feminism som byråkrati. Det blir en stor fest på Södra teatern där författarna kommer samtala med Gudrun Schyman. Vi håller också på med att sälja in vår höstlista, 15 titlar som kommer ge riktiga avtryck: ett scoop om ett utav dom största modehuset i Sverige, ett reportage om en romsk kvinna vid namn Gina som tigger i Sverige och en makalös essäsamling om havet.

Vad ligger i pipeline?
– I pipelinen ligger uppföljaren till Bitterfittan som gavs ut av Maria Sveland för 10 år sen samt en roman av Lo Kauppi, båda utkommer 2017.